SUNCE TUĐEG NEBA - RASPRODANO !!! @Dom Mladih Sarajevo

Datum: 24/02

Mjesto: Dom Mladih Sarajevo, SARAJEVO

RASPRODANO !!!

NAREDNA PREDSTAVA 1. APRIL

Nakon tri rasprodane izvedbe, Dragan Marinković Maca vraća se pred sarajevsku publiku sa regionalnom hit predstavom SUNCE TUĐEG NEBA.
Predstava koja je, osvojila srca sarajevske publike i nasmijala ih do suza, ponovo će biti izvedena u Domu mladih 24. februara sa početkom u 21.00.
Podsjećamo, premijerna izvedba održana u BKC-u, a potom i dvije reprize u Domu mladih, rasprodane su u rekordnom roku.
Ulaznice, po cijeni već od 10,00 KM, od ponedjeljka, 30. januara, od 12.00, će se moći kupiti na blagajni BKC-a, na platou Skenderija te putem prodajne mreže kupikartu.ba.
U predstavi SUNCE TUĐEG NEBA Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.
U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.
Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!