BOŽO VREĆO @H.D. herceg Stjepan Kosača

Datum: 22/05

Mjesto: H.D. herceg Stjepan Kosača, MOSTAR

SENZACIONALNI BOŽO VREĆO 22. MAJA U MOSTARU


Božo Vrećo, jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, održat će solistički koncert u Mostaru, 22. maja u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20 sati. 

Svestrani umjetnik, interpretator, autor sevdalinki i pisac, Božo Vrećo, tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. Muško-ženska dualnost Bože Vreće koja svakom njegovom koncertu daje posebnu dramatičnost i virtuoznost i njegova jedinstvena  a capella interpretacija sevdalinki zaista pretvaraju svaki Vrećin koncert u nezaboravno i emotivno glazbeno putvanje.  

New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te je Vreću i dodatno nazvao  „sinonimom potpune slobode“. 

Vrećo je do sada je objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom "Pandora". U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album, „Božo Vrećo- live in Paris“ - radi se o snimci live koncerta  iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko je navrata  javno  izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali „onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem“.

Na repertoaru predstojećeg koncerta uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo uvrstit će i autorske sevdalinke koje je publika i kritika već odavno objeručke prihvatila, slaveći Vreću kao umjetnika koji je popunio prazninu od gotovo 40 godina, koliko nisu pisane sevdalinke.

Boži Vreći će se na predstojećem koncertu i poznati glazbenik Marko Louis (klavir, tarabuk), a koncert producira Tomislav Kašljević.

Ulaznice za predstojeći koncert po cijeni od 20 KM mogu se kupiti  na blagajni Kosače i u sistemu Kupikartu.ba.

 
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!