BOŽO VREĆO @Dom Mladih Sarajevo

Datum: 27/10

Mjesto: Dom Mladih Sarajevo, SARAJEVO

RASPRODANO!!!

BOŽO VREĆO U OKTOBRU U SARAJEVU!

 Božo Vrećo, jedan od  najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, održat će koncert u Sarajevu u Domu mladih 27. Oktobra 2017 s početkom u 20 sati. 

Božo Vrećo, kojeg je New York Times opisao kao Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!, održat će koncert u Sarajevu. Na ovom, iščekivanom koncertu, uz tradicionalne sevdalinke uvrstit će i one autorske. Božo Vrećo je jedini umjetnik koji i dalje piše i stvara sevdalinke, a svojim je stvaranjem popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.

Gledatelji ovog koncerta uživat će u neponovljivim a capella izvedbama sevdalinki, a  sama Božina muško-ženska dualnost donijet će posebnu dramatičnost i vizualnost koja će rezultirati koncertom za pamćenje. 

Vrećo je do sada  objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom "Pandora". U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album, „Božo Vrećo- live in Paris“ - radi se o snimci live koncerta  iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko  navrata  javno  je izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem.

Ulaznice za koncert možete kupiti na blagajni dvorane BKC, platou Skenderija i u sistemu Kupikartu.ba !

 

 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!