EKV LIVE @Cinemas Sloga

Datum: 15/08

Mjesto: Cinemas Sloga, SARAJEVO

KAD SE NEKO VOLI, VOLIIIII SE - DESETI ZAREDOM KONCERT !!

ovaj put smo u toku SFF u Sarajevu, naravno opet u Slogi :) jer ste vi to trazili, i da, naravno vidimo se opet u novembru tradicionalno !

In Memoriam of EKV nas je nacin da lijepa sjecanja sacuvamo od zaborava.

Koncertima cemo obiljeziti dvadeset drugu godisnjicu od prerane Milanove smrti i to koncertima SA BIVSIM CLANOVIMA EKATARINE VELIKE.
EKV je definitivno obiljezo 80-e, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivse drzave, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom.

A kako to posljednjih decenija na ovim prostorima biva i EKV je nestao zajedno sa toliko drugih kvalitetnih stvari koje su nam zacinjavale zivot tih godina.

I sada, samo par godina poslije njih, ostaju nam godine uz njih....

Milan, Bojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi, no ono sto cete imati priliku cuti u Sarajevu, Mostaru i Tuzli, ekipa je koja je, na njihovu srecu, imala priliku osjetiti originalni dah EKV-a.

Bend koji ozivljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzicara, clanova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su vise od dvije decenije na muzickoj sceni Beograda. Zajednicka im je ljubav prema muzici, umjetnosti i postovanje prema jednom od najvecih Rock&Roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirisao u raznim fazama nasih zivota.

Motiv nam je da damo doprinos u ocuvanju sjecanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svjesni njihove potpune nezamenljivosti, pruzimo mogucnost mladim narastajima koji nisu mogli EKV cuti uzivo, da dio tog duha osjete na koncertu. "Mi koncerte, upotpunjene i video artom, dozivljavamo kao nasu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama.", kazu clanovi benda.

A clanovi su:

Marko Milivojevic, bubnjar sa najduzim stazom u EKV-u, koji je u EKV dosao 1991. i svirao na albumima DUM DUM i NEKO NAS POSMATRA, kao i na live albumu KAO U SNU.

Dragisa Uskokovic - Cima, koji je svirao na albumima NEKO NAS POSMATRA i KAO U SNU, te na velikom broju zivih svirki u to vrijeme.

Nemanja Dašić, vokal i gitara.

Dejan Tomovic - Tomke, na klavijaturama, koji je svojevremeno svirao u beogradskom bendu VAMPIRI.

Teodor Jani, na gitari, ekscentricni Grk, zasluzan za novi EKV-ov zvuk na albumu LJUBAV. Ujedno je i producirao albume LJUBAV, SAMO PAR GODINA ZA NAS i DUM DUM. Najpoznatija uloga gitariste mu je u pjesmi 7 dana, gdje je na kraju pjesme odsvirao sjajan solo.
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!