ŽELJKO JOKSIMOVIĆ @Dvorana Mirza Delibašić

Datum: 29/11

Mjesto: Dvorana Mirza Delibašić, SARAJEVO

Centar Skenderija povodom 48. rođendana pubilci predstavlja istinski spektakl,  projekat Željka Joskimovića „ Dva svijeta“


Pozivamo Vas da budete dio  proslave 48. godina  postojanja simbola grada „Centra Skenderije“, mjesta koje od 1969. godine nosi epitet centra zbivanja kultrnih, sportskih, privrednih i  sajamskih događaja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.  

 

Projekat „Dva svijeta“

Dvorana „Mirza Delibašić“  29.11.2017. godine

„Dva svijeta“ je projekat u kojem je jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora Željko Joksimović  izmijenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rock pjesama, kako i nekoliko njegovih pjesama . Pjesme su „obučene“ u swing muziku i odjelo jazza.

Ideja novoga projekta je iskorak, po uzoru na Paula Anku i Michaela Bubblea, obraditi već postojeće, poznate pjesme iz svijeta popa, rocka i narodne muzike, te na taj način pomiriti naizgled nepomirljive svjetove.

U tu je svrhu Joksimović okupio muzičare različitih muzičkih stilova i oblikovao sastav u formi big benda, pod nazivom Kapitalisti. 

Spektakl prati vrhunska produkcija koja pomjera granice kada je u pitanju scenografija, ozvučenje, rasvjeta, a svaku numeru prati poseban film sa pričom koju je osmislio čuveni scenarista Nebojša Romčević. Željko tada razgovara sa publikom i dočarava im emocije i poruke koju nosi svaka pjesma, na specifičan način. Cijelokupan doživljaj je filmski, na momente i nestvaran.    

Na bini se nalazi oko 30 muzičara, od instrumenata uključene su trube, trombone, saksofoni, klavir, klavijature, gitara, bas, bubnjevi, perkusi, prateći vokali.

“Sving je možda jedina muzika u kojoj patnja izgleda glamurozno. Mi mislimo da je neka pesma prošla kroz naš život, ali je zapravo obratno. Mi smo prošli kroz njenu vječnost. Svaka pesma ima priču i mi smo želeli da je ispričamo nekim posebnim jezikom u kojem ima samo ljubavi” – pojasnio je Joksimović.

 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!