LEGENDE - SARAJEVO @BKC - SARAJEVO

Datum: 18/05

Mjesto: BKC - SARAJEVO, Sarajevo

Grupa “Legende” u maju u Mostaru i Sarajevu

 

Jedna od najtraženijih muzičkih grupa regiona, beogradska grupa “Legende” u maju stiže u Mostar i Sarajevo. Muzičari koji već 24 godine za redom pune beogradski Sava centar i koji imaju poseban i originalan muzički izraz imaju i veliki broj poklonika u Bosni i Hercegovini.

Legende već decenijama njeguju zvuk koji jednako vole ljubitelji starogradske muzike, kao i oni koji vole malo moderniji zvuk, jer je kod Legendi taj spoj savršeno uklopljen u jedinstven zvuk, zvuk Legendi. Ono što ovu muzičku grupu čini posebnom, svakako jesu tekstovi Zorana Dašića.

“Mi  nikada nismo pratili trendove i  uvijek smo se držali svojih principa. Nismo bili ni narodnjaci, ni zabavnjaci, već nešto između. Mi smo u biti spoj raznih pravaca čija je osnova tradicionalna i starogradska muzika. Ponosni smo na to što i dalje stvaramo autorsku muziku i što imamo bogat repertoar, ali i vjernu publiku svih 30 godina našeg muzičkog postojanja”.

Legende su omiljene i u Bosni i Hercegovini, gdje se za njihove koncerte, gotovo po pravilu traži karta više.

U okviru majskih koncerata Legende nastupaju i u Bosni i Hercegovini i to  mostarskom Domu Herceg Stjepan Kosača,17. maja,  te sarajevskom BKC – u 18. maja. 

Ulaznice za ove koncerte možete pronaći u sistemu kupikartu.ba i na biletarnicama dvorana. 

Korak 1/4

Klikom na link Kupi kartu započinjete proces kupovine karata za LEGENDE - SARAJEVO u terminu 18.05.2018. u 21:00 .

Kupi kartu
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!