Sarajevsko After Film Main Stage: Brkovi & Sassja @Dom Mladih Sarajevo

Datum: 13/08

Mjesto: Dom Mladih Sarajevo, Sarajevo

 

Četvrtu večer Main Stage-a u sklopu Sarajevsko After Film-a, 13.08.2018. obilježit će zagrebački sastav koji postoji od 2004. godine a koji se sami žanrovski svrstavaju u “turbopunkfolkwellness i spa”. Suštinski je riječ o punk-rocku uz hard rock, heavy metal i reggae utjecaje. Folk element u njihovoj muzici se primjećuje u načinu pjevanja i gitarskim melodijama koje zvuče kao hommage pastirskom rocku. Koliko je jak bio utjecaj Brkova nakon samo četiri godine aktivnog boravka na sceni postaje jasno 2013. kad Brkovi izdaju kompilaciju “Brkati gosti”, na kojoj bendovi iz regije obrađuju njihove pjesme.

 

Ubjedljivo najpopularnija bh. Reperica Sassja dolazi iz Tuzle i predstavlja jedno od najznačajnijih ženskih MC imena u regiji, u ovom trenutku. Na sceni je već nekoliko godina, a svoj prvi album objavila je u proljeće 2015. za diskografsku kuću Menart koja je objavila

najjača rap-reggae-fusion izdanja u Hrvatskoj posljednjih petnaestak godina. Izdavanju albuma prethodila su dva uspješna singla, ​ „Clash“​i ​ „Etikete“​, čiji spotovi na YouTubeu bilježe gotovo 5 miliona pregleda.

 

Vrata Dancing dvorane Doma mladih se otvaraju u 22:00, program počinje u 22:30.
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!