DIVANHANA @Herceg Stjepan Kosača - Mostar

Datum: 07/11

Mjesto: Herceg Stjepan Kosača - Mostar, Mostar

Band Divanhana održat će koncert u Mostaru 07.11. sa početkom u 20 sati i to po prvi put u HD Herceg Stjepan Kosača.

Najpopularniji bh band Divanhana ove godine nastupio je na manifestaciji "Večernajkov pečat" sa pjesmom "S one strane Plive", te je pokupio brojne simpatije i ovacije mostarske publike.

Divanhana je prošle godine nastupila na manifestaciji "Mostarsko ljeto", a ove godine uspostavljena je suradnja i sa turskom pjevačicom i glumicom Suzan Kardes, sa kojom je snimljeno i nekoliko zajedničkih pjesama.

Ulaznice po cijeni od 15 KM za sada možete kupiti preko sustava kupikartu.ba.

Divanhana izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz utjecaj jazz, pop i klasične muzike 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažljivim osvrtom na sevdalinku. Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu. Do sada su objavili tri albuma, učestvovali na raznim festivalima i održali brojne koncerte širom BiH, regije Balkana i ostatka Europe.

Članovi benda su Naida Čatić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke). 

Korak 1/4

Klikom na link Kupi kartu započinjete proces kupovine karata za DIVANHANA u terminu 07.11.2018. u 20:00 .

Kupi kartu
Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!