LJUPAF @Kamerni Teatar 55

Datum: 25/09

Mjesto: Kamerni Teatar 55, Sarajevo

preko stotinu filmova i TV emisija uključujući Homelesssa Yoko Ono, Law and Order, Saturday Night Live, te Quiz Show u režiji Roberta Redforda. On je osnivač i izdavač časopisa „The Soul of the American Actor“, jedinog časopisa u Americi koji je posvećen umjetnosti teatra; autor je bestselera o američkim učiteljima glume pod nazivom „Acting Teachers of America“. Ostvario je nekoliko produkcija u New Yorku, te učestvovao u prevođenju i bio producent američke off-Broadway premijere najpoznatijeg komada vodećeg španskog dramskog pisca, kontroverznog Iniga Ramireza de Haro.

G. Rand trenutno radi na operi koja nastaje na osnovu njegovog komada IBSEN. Također, radio je kao ko–scenarista na scenariju za novi film redateljice Joan Micklin Silver, u čijoj se biografiji nalazi i nominacija za nagradu Oskar, o najvećoj glumačkoj trupi Amerike poznatoj kao The Group Theatre. Član je organizacije „The Actors Studio Playwright/Directors Unit“.www.LetItBeArt.com, www.SoulAmericanActor.com.

MURRAY SCHISGAL

Komad LUV Njujorčanina Murraya Schisgala, prvi put je izveden na Brodveju 1964. godine sa Eli Wallachom, Anne Jackson i Alanom Arkinom, u režiji Mike Nicholsa. Komad je osvojio nominacije za nagradu Tony. G. Schisgalje prvo priznanje dobio 1963.godine, off-Broadway, za njegove tekstoveThe TypistsiThe Tiger (koja je također izvođena u Kamernom teatru 55).Među njegovim brojinim dramskim tekstovima su Jimmy Shine, The Chinese & Doctor Fish, The Flatulist,74 Georgia Avenue, All Over Town, A Way of Life, The Man Who Couldn’t Stop Crying, First Love, Fifty Years Ago, Queenie, The Hunchback of Central Park West, The Hysterical Misogynist, i Naked Old Man, te An American Millionaire.

Napisao je i scenarij za TV film pod nazivom „Ljubavna pjesma Barneya Kempinskog“, a sa Larry Gelbartom je kao ko-scenarista napisao scenarij za film Tootsie, sa Dustinom Hoffmanom i Jessicom Lange u glavnim ulogama, koji je nominiran za Oskara. Osvojio je nagradu udruženja pisaca Amerike „Writers Guild of America“, nagradu filmskih kritičara New Yorka „New York Film Critics Award“, nagradu nacionalnog udruženja filmskih kritičara „National Society of Film Critics Award“ te nagradu udruženja filmskih kritičara iz Los Angelesa „Los Angeles Film Critics Association Award“.G. Murray Schisgal je veoma sretan što ovi izuzetni umjetnici izvode njegov komad u Kamernom teatru 55.

 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!