PreKVALIFIKOVANA @H.D. herceg Stjepan Kosača

Datum: 21/11

Mjesto: H.D. herceg Stjepan Kosača, Mostar

Sarajevska hit komedija “Prekvalifikovana” konačno u Kosači 21.11.

Svi ljubitelji vrhunske komedije doći će na svoje 21.11. u HD Herceg Stjepan Kosači s početkom u 20 sati. Riječ je hit komediji Magacin kabarea  “Prekvalifikovana”.

Sve izvedbe ove sarajevske komedije su tjednima prije rasprodane.

PREKVALIFIKOVANA je kabare koji prati avanture bivše šalterske službenice Rabije Šuvalić koja pet godina nakon otkaza pokušava da pronađe novi posao, ali se ispostavlja da je za svaki prekvalifikovana. Ona je Rabija Šuvalić. Ona je dama, gospoDŽica i roDŽena Sarajka. Ona je PREKVALIFIKOVANA!

Godine rada na šalteru u pošti su okončane. Ona koja je najbolje pečatala i ona koja je najbolje lizala markice, ostala je bez posla zbog Damira iz serije Lud, zbunjen, normalan.

Međutim, njena karijera otkazom nije zaustavljena nego je tek počela. Dan kada je dobila otkaz i izašla iz pošte, bio je dan koji je Rabija označila kao svoj novi početak. Slobodna kao nikada do tada, počinje otkrivati talente koji su čučali u njoj sve vrijeme rada na šalteru. U potrazi za novim poslom Rabija se nije libila aktivizma, umjetnosti, kulture i terorizma. U proteklih pet godina probala je aplicirati na svaki posao. I za svaki je bila PREKVALIFIKOVANA.

U predstavi igra Sanela Krsmanović, glumica koja je i autorica teksta u kojem se na duhoviti način dotiče problema nezaposlenosti koji je naša svakodnevnica. Upravo način na koji ova izvrsna glumica komunicira sa publikom koju na urnebesno smiješan način uključuje u predstavu razlog su zašto ova predstava dupkon puni sve dosadašnje izvedbe.

Osim kod nas, ulaznice za predstavu možete kupiti na blagajni Kosače svaki radni dan od 13 do 20 sati. Rezervacije ulaznica mogu se napraviti putem facebook stranice: https://www.facebook.com/Song-Event-1165211900277989/

 ili mailom [email protected]

 


Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!