SUNCE TUĐEG NEBA @Dom Mladih Sarajevo

Datum: 13/12

Mjesto: Dom Mladih Sarajevo, Sarajevo

PRODAJA ULAZNICA NA PLATOU SKENDERIJA!

Hit predstava „Sunce tuđeg neba“ ponovo u Domu mladih! 

Nakon nekoliko rasprodatih izvedbi u Domu mladih, Dragan Marinković Maca se vraća pred sarajevsku publiku sa regionalnom hit predstavom "Sunce tuđeg neba". Predstava će biti izvedena 13. decembra sa početkom u 20:00.

Ulaznice se mogu kupiti od ponedjeljka 19.11. po cijenama od 15, 20 i 25 KM na blagajni BKC-a, platou Skenderija te u sistemu kupikartu.ba

U predstavi "Sunce tuđeg neba" Marinković tumači lik "višenacionalnog i multikulturalnog" junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do nervoze i bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gdje se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?

Vidimo se 13. decembra :)   

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!