SAVRŠEN KROJ @Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo - Jelića br.1

Datum: 22/02

Mjesto: Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo - Jelića br.1, Sarajevo

PREDSTAVA „SAVRŠEN KROJ“ U CENTRU KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

 

U petak, 22. februara 2019. godine s početkom u 20 sati na Teatarskoj Sceni Jelićeva (ulica Jelića br. 1) će biti izvedena predstava „SAVRŠEN KROJ“.

O PREDSTAVI

„Savršen kroj“, najavljuje stvaranje pozorišne trilogije „Subjektivno s radošću“.Ideja se rodila kao odgovor na pitanje kako nastaviti dalje u ovim, gotovo nemogućim uslovim za rad u pozorištu.

Poučeni zajedničkim, pedesetogodišnjim pozorišnim iskustvom, Pele i Boda, odlučili su da ostatak svog profesionalnog života provedu u radu i to isključivo u projektima koji se tiču njih i predstavljaju im zadovoljstvo.Tako je nastala ideja za novi pogled na svijet i posao kojim se bave. Umesto „Stand-Up-a“, riješili su da pokrenu pravac „Sit down“.“Savršen kroj“ će svakome lepo stajati, nikoga neće uvrediti, a ako nekoga uspije ponovo da približi onima iz najužeg okruženja, njihovo zadovoljstvo će biti ogromno.

Pele i Boda jedva čekaju susret sa vama, a na njega će doći, subjektivno s radošću.

O PISCU

Vladimir Đurđević (Beograd, 10. jul 1977) je srpski dramski pisac i scenarista. Završio je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Debitovao je dramom NE IGRAJ NA ENGLEZE (Beogradsko dramsko pozorište, sezona 2007/08), a diplomirao dramom DNEVNA ZAPOVJEST (Beogradsko dramsko pozorište, sezona 2011/12). Autor je dramatizacije Zbogom žohari (Balada o Pišonji i Žugi) (NP Toša Jovanović – Zrenjanin, sezona 2010/11) inspirisane tekstovima pjesama kultnog sarajevskog benda Zabranjeno pušenje. Koscenarista je igrane serije Ono kao ljubav (RTS) i scenarista sitkoma Kuku Vasa (RTV Pink). Autor je monodrame Život je LOTO i nekoliko nagrađenih radio drama.

 

Drama Ne igraj na Engleze je postavljena u gotovo svim državama nastalim raspadom SFRJ.

Dobitnik je nagrade Slobodan Selenić za dramu Dnevna Zapovijest.

Tekstovi su mu objavljivani u stručnim časopisima Scena, Teatron i TFT. Živi i radi u Zemunu.

 

Ulaznice po cijeni od 12 KM možete kupiti u Centru kulture i mladih Općine Centar (ulica Jelića br. 1) od 9.00 do 21.00 sat.

Dodatne informacije i rezervacije na tel.: +387 33 232 595  i  web stranice www.centarkulture.ba

 

DOBRODOŠLI!!! 

Prodajna mjesta

Pored online kupovine svoje karte možete kupiti i na našim prodajnim mjestima. Potražite nas i u Vašem gradu!